Zeg “HI” tegen Juno

NASA’s Juno ruimtevaartuig zal op 9 oktober 2013 langs de aarde vliegen  en met de hulp van de zwaartekracht  van onze planeet  koers zetten naarJupiter.
Om deze gebeurtenis te vieren nodigt Juno radioamateurs over de hele wereld uit om  “HI” te zeggen in een gecoördineerde Morse code boodschap.
Als er genoeg mensen meedoen moet Juno’s radio & plasma golf experiment, genaamd Waves, in staat zijn om de boodschap te detecteren.
Dus doe mee, en geef deze boodschap door aan collega radioamateurs!Vind je uitzendfrequentie in de tabel. De frequentie in gebruik is toegewezen op basis van de laatste letter van je roepnaam.

Als je deelneemt en je wilt graag een QSL kaart ontvangen, stuur dan een e-mail met je roepnaam en postadres.

Belangrijk:

  • Zorg ervoor dat je computer klok is gesynchroniseerd met de atoomtijd.
  • Alle uitzendingen moeten  gebeuren volgens de plaatselijke en nationale regelgeving (FCC of de juiste regerende gezag)
  • Zorg dat je apparatuur goed gekoeld is, en  bedien je apparatuur binnen veilige operationele grenzen. Hoewel het succes van het evenement  afhankelijk is van het maximaal mogelijke uitgestraalde vermogen, kan NASA, Caltech / Jet Propulsion Laboratory en instellingen aangesloten bij de Juno missie niet verantwoordelijk worden gesteld voor de veilige werking van je apparatuur. Instellingen voor modes zoals RTTY of FM, die een constant vermogen te gebruiken zou passend zijn.

De website van Juno kun je vinden op http://www.jpl.nasa.gov/hijuno/
Meer informatie over Juno vind je op http://mixx.oxxio.nl/toekomst/sateliet-juno/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.